1 kg arbūzo,
0,5 kg maltos kiaulienos arba jautienos,
1 kiaušinis,
pipirų,
1 svogūnas,
100 g lašinukų,
druskos,
lauro lapelių,
citrinos rūgšties arba acto,
bandelės,
stiklinė grietinės.
GAMINIMAS:
Arbūzą nulupkite, išskobkite vidų tiek, kad liktų piršto storio sienelės. Vidų ištrinkite druska, pašlakstykite stiproka citrinos rūgštimi ir truputį palaikykite. Į sumaltą mėsą dėkite piene išmirkytos bandelės, pakepintą svieste smulkiai supjaustytą svogūną, pipirų, druskos, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite.
Paruoštą įdarą sudėkite į išskobtą arbūzo vidų, pridenkite arbūzo skiltelėmis, perriškite stipriais siūlais, dėkite į riebalais pateptą skardą. Pridėkite lauro lapelių, įpilkite truputį vandens, kepkite apie 1 val. Supjaustytus plokščiais didesniais gabalėliais lašinukus pakepinkite keptuvėje, įpilkite grietinės, pavirinkite, užpilkite ant arbūzo ir truputį dar pakepkite.
Iškeptą kepsnį supjaustykite skersai piršto storio griežinėliais ir paduokite su lupenomis keptomis bulvėmis. Bulves kepkite taip: gerai jas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, pabarstykite kmynais ir kepkite riebaluose ant silpnos ugnies. Duokite į stalą neluptas.