Daržovių kepsnys (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Daržovių kepsnys (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

Stiklinė pupelių,
stiklinė pupų,
stiklinė žirnių,
100 g kopūstų,
2 morkos,
2 bulvės,
2 kiaušiniai,
pusė stiklinės džiuvėsėlių,
2-3 džiovinti baravykai,
200 g sviesto,
1 svogūnas,
kelios duonos plutelės,
stiklinė grietinės,
druskos,
šaukštelis kmynų.


GAMINIMAS:

Išvirtas daržoves sumalkite, įmuškite kiaušinius, suberkite džiuvėsėlius, sudėkite smulkiai supjaustytą bei svieste pakepintą svogūną, išvirtus bei ruoželiais supjaustytus baravykus, pasūdykite ir viską gerai išminkykite.

Po to riebalais pateptoje skardoje formuokite pailgos formos kepsnį, viršų apmėtykite sviesto gabaliukais, uždėkite duonos plutelių, užberkite kmynų. Kepkite 15-20 min. Iškepusį kepsnį apipilkite grietine ir paduokite į stalą karštą.(Iš grietinės ir baravykų nuoviro galima išvirti padažą, pridėjus truputį miltų, druskos.)

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668