400 g veršienos,
100 g kiaulienos,
100 g silkių,
2-3 riekutės pyrago,
1 kiaušinis,
prieskonių,
druskos,
40 g riebalų kepimui,
1 stiklinė grietinės padažo (žiūrėti "Padažai").
GAMINIMAS:
Veršiena, kiauliena ir išvalytos silkės sumalamos kartu su išmirkytu ir nuspaustu pyragu, sudedamas plaktas žalias kiaušinis, prieskoniai, druska. Viskas labai gerai išsukama. Jei masė tirštoka, atskiedžiama saldžia grietinėle. Daromi 70-100 g ovalūs maltiniai ir kepami riebaluose apverčiant.
Patiekiami su bulvių ar kitokia koše (grikių, perlinių kruopų, moliūgų) ir grietinės padažu padažinėje. Atskirai duodama troškintų burokėlių ar troškintų morkų su žirneliais.