Virtų bulvių kankolai grybų padaže (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Virtų bulvių kankolai grybų padaže (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 kg bulvių,
1 svogūnas,
šaukštelis sviesto,
krapų ar petražolių,
stiklinė miltų,
2 kiaušiniai,
pusė stiklinės pyrago džiūvėsėlių.


GAMINIMAS:

Išvirtas, karštas bulves nulupkite ir tuojau sumalkite. Į masę dėkite svieste pakepintą smulkiai supjaustytą svogūną, smulkiai supjaustytų krapų ar petražolių lapelių, miltus, džiūvėsėlius, kiaušinius, viską pasūdykite ir gerai išminkykite.

Darykite mažus kankolus (kukulius), dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol iškils. Išvirtus kankolus išgriebkite kiaurasamčiu, dėkite į lėkštes ir užpilkite grybų padažu.

G r y b ų padažas. Džiovintus ar šviežius grybus supjaustykite pailgais plonais ruoželiais, dėkite į paspirgintus lašinukus, įpjaustykite svogūno, pakepinkite, įdėkite grietinės. Jei grybai džiovinti, jie išverdami piene arba vandenyje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668