1 kg bulvių,
1 svogūnas,
šaukštelis sviesto,
krapų ar petražolių,
stiklinė miltų,
2 kiaušiniai,
pusė stiklinės pyrago džiūvėsėlių.
GAMINIMAS:
Išvirtas, karštas bulves nulupkite ir tuojau sumalkite. Į masę dėkite svieste pakepintą smulkiai supjaustytą svogūną, smulkiai supjaustytų krapų ar petražolių lapelių, miltus, džiūvėsėlius, kiaušinius, viską pasūdykite ir gerai išminkykite.
Darykite mažus kankolus (kukulius), dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol iškils. Išvirtus kankolus išgriebkite kiaurasamčiu, dėkite į lėkštes ir užpilkite grybų padažu.
G r y b ų padažas. Džiovintus ar šviežius grybus supjaustykite pailgais plonais ruoželiais, dėkite į paspirgintus lašinukus, įpjaustykite svogūno, pakepinkite, įdėkite grietinės. Jei grybai džiovinti, jie išverdami piene arba vandenyje.