Žemaitiškas veršienos kumpis su obuoliais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žemaitiškas veršienos kumpis su obuoliais


INGREDIENTAI:

1 kg veršienos kumpio,
prieskonių (pipirų, tauro lapelis, kardamono, kalendrų),
prieskoninių daržovių (morka, svogūnas, petražolė, salieras, poras),
druskos,
4 dideli antaniniai obuoliai,
marinato ar rūgusio pieno mėsai marinuoti,
kmynų pabarstymui.


GAMINIMAS:

Veršienos kumpis ar kumpio gabalas palaikomas šaltame marinate ar rūgusiame piene 2—3 val. Išimtas nusausinamas, įtrinamas druska, sumaišyta su susmulkintais prieskoniais, ir kepamas orkaitėje pridėjus susmulkintų prieskoninių daržovių, truputį sviesto ar riebalų ir įpylus šiek tiek karšto vandens ar sultinio. Kepant palaistoma atsiradusiomis sultimis.
Iškepęs kumpis supjaustomas griežinėliais, sudedamas į pašildytą pusdubenį, pašlakstomas perkoštomis kepsnio sultimis ir apibarstomas grūstais kmynais (galima ir negrūstais). Patiekiamas su atskirai iškeptais gražiais obuoliais, bruknių koše ar marinuotais vaisiais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668