600 g veršienos nugarinės,
prieskonių,
druskos,
1 kiaušinis ir džiūvėsėlių apvoliojimui,
1 citrina,
40 g riebalų kepimui,
1 stiklinė riešutų padažo (žiūrėti "Padažai"),
Įdarui:
200 g veršelio kepenų,
40 g sviesto,
1 kietai virtas kiaušinis,
1/2 stiklinės konservuotų žaliųjų žirnelių,
druskos.
GAMINIMAS:
Veršiena supjaustoma skersai raumenų, truputį pamušama, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, dedamas paruoštas įdaras, ir kepsnelis stipriai susukamas, pavilgomas išplaktame kiaušinyje, pavoliojamas džiūvėsėliuose ir kepamas dideliame riebalų kiekyje.
Įdarui apvirintos kepenys sumalamos, sudedamas smulkiai supjaustytas kietai virtas kiaušinis, žirneliai, prieskoniai, druska, sviestas ir gerai išmaišoma.
Kepsneliai sudedami į pašildytą pusdubenį, vainiku ar krūvelėmis apdedami troškintomis morkomis, žirneliais, bulvėmis. Ant kiekvieno kepsnelio uždedama po griežinėlį citrinos ar pomidoro, rauginto agurko. Atskirai patiekiamas riešutų padažas.
Patiekalas tinka iškilmingiems pietums.