pusė kepaliuko juodos duonos,
300 g varškės,
4 kiaušiniai,
miltų,
200 g taukų arba aliejaus,
mėtų,
cukraus,
druskos,
šaukštas grietinės,
vandens.
GAMINIMAS:
Duonos kepalą perpjaukite išilgai, nupjaukite plutą, iš vidaus išgramdykite minkštimo. Į susidariusią ertmę pridėkite varškės įdaro. Paruoštą duoną supjaustykite piršto storio riekelėmis. abi puses pavilgykite tešloje, paruoštoje iš 2 kiaušinių, miltų, vandens, šaukšto grietinės, ir kepkite karštuose riebaluose iš abiejų pusių iki gražios rusvos spalvos.
Į d a r ą paruoškite taip: į varškę įmuškite porą kiaušinių, pridėkite smulkiai supjaustytų džiovintų ar žalių mėtų, truputį druskos ir viską gerai išmaišykite. Iškepus blynus sudėkite į dubenį, pabarstykite cukrumi ir paduokite prie kavos, arbatos.
Be to, šiuos blynus žemaičiai dar valgo, kaip antrąjį patiekalą. Tada jų nebarsto cukrumi, o paduoda su kastiniu ar užpila ištirpintu sviestu. Vlynus galima paduoti ir prie alaus, tik tada vietoj cukraus pabarstykite kmynais.