1 l miltų,
1 kiaušinis,
0,5 kg slyvų,
šaukštas cukraus,
0,5 l grietinėlės ar grietinės,
druskos.
GAMINIMAS:
Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą, kaip makaronams. Iškočiokite plonais lakštais, išspauskite stikline apvalius skritulėlius, į jų vidų dėkite gerai išmirkytų, be kauliukų slyvų, pabarstytų cukrumi. Kraštelius suspauskite ir užraitykite. Dėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite keletą minučių.
Išvirusius virtinius išgriebkite kiaurasamčiu, sudėkite į pusdubenį, užpilkite grietinės arba atskirai paduokite grietinėlės. Šaltanosius galima daryti ir su mėlynėmis, bruknėmis bei stambiai sutarkuotais žaliais obuoliais, apibarščius juos cukrumi bei cinamonu.