Bulviniai obuoliukai (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bulviniai obuoliukai (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

0,5 kg bulvių,
2 kiaušiniai,
1-2 šaukštai sviesto,
miltų,
druskos.

P a d a ž u i:
2 šaukštai sviesto,
pusė stiklinės smulkiai sutarkuotų burokėlių,
svogūno,
citrinos.


GAMINIMAS:

Išvirtas su lupenomis bulves nulupkite ir sumalkite. Į jas įdėkite 2 trynius, įberkite nepilną stiklinę miltų, truputį druskos, sudėkite išplaktus iki standžių putų baltymus. Viską gerai išminkykite ir rankomis formuokite obuoliukus. Juos apvoliokite miltais, sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 5-8 min.

Išvirusius obuoliukus išgriebkite kiaurasamčiu, užpilkite ištirpintu sviestu ir apdėkite paruoštais šiltais burokėliais (į burokėlius dėkite rūgšties (citrinos sulčių), druskos, išspausto svogūno sulčių ir pakepinkite svieste). Bulviniai obuoliukai ypač tinka vaikų stalui.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668