0,5 kg bulvių,
2 kiaušiniai,
1-2 šaukštai sviesto,
miltų,
druskos.
P a d a ž u i:
2 šaukštai sviesto,
pusė stiklinės smulkiai sutarkuotų burokėlių,
svogūno,
citrinos.
GAMINIMAS:
Išvirtas su lupenomis bulves nulupkite ir sumalkite. Į jas įdėkite 2 trynius, įberkite nepilną stiklinę miltų, truputį druskos, sudėkite išplaktus iki standžių putų baltymus. Viską gerai išminkykite ir rankomis formuokite obuoliukus. Juos apvoliokite miltais, sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 5-8 min.
Išvirusius obuoliukus išgriebkite kiaurasamčiu, užpilkite ištirpintu sviestu ir apdėkite paruoštais šiltais burokėliais (į burokėlius dėkite rūgšties (citrinos sulčių), druskos, išspausto svogūno sulčių ir pakepinkite svieste). Bulviniai obuoliukai ypač tinka vaikų stalui.