1 kg veršienos kumpio,
250 g veršienos kaulų,
prieskonių,
prieskoninių daržovių,
druskos,
l/2 stiklinės pomidorų košės.
Vyno padažui:
2 svogūnai,
1 šaukštas bulvių krakmolo,
1/2 stiklinės baltojo stalo vyno (sauso vyno),
maltų pipirų,
druskos ir cukraus pagal skonį
GAMINIMAS:
Į keptuvą sudedami susmulkinti veršienos kaulai, ant jų dedamas veršienos kumpio gabalas, įtrintas druska, sumaišyta su prieskoniais, pabarstoma susmulkintomis prieskoninėmis daržovėmis, užpilama trupučiu karšto vandens ar sultinio ir kepama orkaitėje 1-2 val.
Padažui smulkiai supjaustytas svogūnas patroškinamas vyne, įpilama truputis sultinio, supilamas šaltame vandenyje išleistas krakmolas, paskaninama pipirais, druska bei cukrumi ir maišant pakaitinama.
Iškepęs kepsnys supjaustomas griežinėliais, dedamas į pašildytą pusdubenį, į kurį supiltas vyno padažas, pabarstomą susmulkintais petražolių lapeliais. Atskirai patiekiamos virtos bulvės ar bulvių košė. Duodama ir žalių ar raugintų bei marinuotų daržovių, vaisių.