Duonos apkepas (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Duonos apkepas (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

500 g juodos duonos,
2 obuoliai,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai sviesto,
pusė šaukštelio cinamono,
pusė stiklinės grietinėlės ar pieno,
apelsino ar citrinos žievelės,
1 kiaušinis,
2 šaukštai miltinio cukraus.


GAMINIMAS:

Duoną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pamirkykite piene. Obuolius nulupkite, supjaustykite bet kokios formos gabalėliais , suberkite į puodą, įdėkite sviesto, cinamono, cukraus ir pavirinkite.

Į sviestu išteptą ir duonos džiuvėsėliais pabarstytą skardą dėkite sluoksnį duonos (nupylus pieną), sluoksnį obuolių troškinio, vėl duonos sluoksnį. Viršų pabarstykite cinamonu, užpilkite išplaktu kiaušiniu, užtarkuokite žievelės ir kepkite apie 30-45 min. Paskui apkepą išimkite iš skardos, pabarstykite miltiniu cukrumi ir paduokite į stalą karštą su aguonų arba saldžiu pienu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668