Ryžių apkepas su razinomis (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Ryžių apkepas su razinomis (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 l ryžių košės,
3 kiaušiniai,
4 šaukštai cukraus,
stiklinė razinų,
50 g sviesto,
truputis vanilino,
pusė stiklinės lazdyno riešutų branduolių,
1 l spanguolių kisieliaus,
pusė stiklinės žemaitiškai paruoštos spanguolių uogienės.


GAMINIMAS:

Į atvėsusią ryžių košę supilkite išsuktus su cukrumi kiaušinių trynius, suberkite sukapotus riešutus, nuplautas, nusausintas razinas, vaniliną. Viską gerai išmaišykite. Baltymus išplakite, sudėkite į ryžius ir išmaišykite.

Paruoštą masę pilkite į sviestu išteptą bei džiuvėsėliais pabarstytą skardą, sulyginkite, viršų patepkite išplaktais baltymais ir kepkite 15-20 min. orkaitėje arba krosnyje. Iškeptą apkepą supjaustykite gabaliukais, užpilkite spanguolių kisieliumi, papuoškite uogiene. Vietoj kisieliaus galima pilti aguonų pieno.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668