1 l ryžių košės,
3 kiaušiniai,
4 šaukštai cukraus,
stiklinė razinų,
50 g sviesto,
truputis vanilino,
pusė stiklinės lazdyno riešutų branduolių,
1 l spanguolių kisieliaus,
pusė stiklinės žemaitiškai paruoštos spanguolių uogienės.
GAMINIMAS:
Į atvėsusią ryžių košę supilkite išsuktus su cukrumi kiaušinių trynius, suberkite sukapotus riešutus, nuplautas, nusausintas razinas, vaniliną. Viską gerai išmaišykite. Baltymus išplakite, sudėkite į ryžius ir išmaišykite.
Paruoštą masę pilkite į sviestu išteptą bei džiuvėsėliais pabarstytą skardą, sulyginkite, viršų patepkite išplaktais baltymais ir kepkite 15-20 min. orkaitėje arba krosnyje. Iškeptą apkepą supjaustykite gabaliukais, užpilkite spanguolių kisieliumi, papuoškite uogiene. Vietoj kisieliaus galima pilti aguonų pieno.