1kg veršienos,
50 g lašinukų,
20 g riebalų,
prieskonių,
prieskoninių daržovių,
druskos,
truputis acto ar l/2 citrinos sulčių,
cukraus.
GAMINIMAS:
Prieskoninės daržovės (morka, svogūnas, petražolė, salieras, poras) susmulkinamos ir jomis įtrinamas veršienos gabalas. Išverdamas marinatas iš prieskonių (pipirų, lauro lapelių), acto, cukraus ir vandens ir atvėsęs užpilamas ant mėsos. Marinuojama 4-6 val. Išimta iš marinato mėsa nusausinama, pasūdoma, prismaigstoma pailgais gabalėliais supjaustytų lašinukų (raumenų kryptimi), dedama į keptuvą su įkaitintais riebalais ir kepama orkaitėje ar krosnyje palaistant atsiradusiomis sultimis. Jei sultys išgaruoja, papildoma karštu vandeniu, kad kepsnys neprisviltų. Iškepa per 1-1,5 val.
Patiekiant mėsa pjaustoma skersai raumenų griežinėliais, sudedama į pusdubenį, apipilama perkoštu padažu, kuriame kepė, ir apdedama keptomis bulvėmis. Atskirai duodama žalių ar raugintų daržovių salotos, marinuoti vaisiai ar bulvių košė.
Pastabos:
Keptą veršieną galima patiekti ir šaltą. Tuomet perkoštas padažas supilamas į plokščią lėkštę ir ataušinamas, nuo paviršiaus nuimami riebalai, o sustingę drebučiai supjaustomi rėželiais ir jais puošiamas supjaustytas kepsnys.