Šmontalas (Žemaitija) receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šmontalas (Žemaitija)


Recepto įvertinimas:2 balai2 balai


INGREDIENTAI:

3 vidutinio dydžio bulvės,
3-4 malti pipirai,
svogūnų (gali būti skiltelė česnako),
pusė stiklinės grietinės,
stiklinė rūgusio pieno,
druskos pagal skonį,
2 nedideli raudoni burokėliai.

GAMINIMAS:

Išvirtas bulves nulupkite, sutrinkite ir sumaišykite su grietine. Supilkite rūgusį pieną ir viską gerai išplakite. Į suplaktą tyrę dėkite pipirų, smulkiai pjaustytų svogūnų arba česnakų, druskos, smulkiai pjaustytus burokėlius ir viską sumaišykite. Šmontalas dažniausiai gaminamas pavakariams arba vakarienei ir valgomas su karštomis bulvėmis, išvirtomis su lupenomis.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668