Troškintos veršelio kepenys receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Troškintos veršelio kepenys


INGREDIENTAI:

700g. veršelio kepenų,
150 g lašinukų (nebūtinai),
40 g riebalų,
2 šaukštai miltų,
2 šaukštai grietinės,
prieskoninių daržovių,
prieskonių,
druskos,
1/2 stiklinės vyno (nebūtinai).


GAMINIMAS:

Kepenys 1—2 val. pamirkomos piene — tada jos esti šviesesnės. Išimtos iš pieno nuplaunamos, nuimama plėvė. Kepenys supjaustomos dideliais gabalais, prismaigstomos plonai pjaustytų lašinukų (nebūtinai), pavoliojamos miltuose ir apkepinamos riebaluose. Tada įpilama sultinio tiek, kad pusiau apsemtų, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės, prieskoniai, uždengiama dangčiu ir ant mažos ugnies troškinama 20—30 min. Baigiant troškinti, supilamas vynas, paskui grietinė. Kad troškinamos kepenys nesukietėtų, reikia retkarčiais įsmeigti aštrų ploną virbą ir stebėti, kokios spalvos sultys. Jei neberaudonos — kepenys gatavos.
Ištroškintos kepenys supjaustomos griežinėliais ir sudedamos į pusdubenį, užpilamos perkoštu padažu, kuriame buvo troškintos. Atskirai patiekiama raugintų agurkų, kopūstų ar kitų žalių daržovių salotų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668