T e š l a i:
0,5 l miltų,
1 kiaušinis,
1,5 stiklinės vandens,
druskos.
A p t e p u i:
2 silkės,
1 virtas kiaušinis,
1 svogūnas,
50 g sviesto,
stiklinė grietinės.
GAMINIMAS:
Iš nurodytų produktų užmaišykite tešlą ir kepkite riebalais pateptoje vaflinėje. Silkes išmirkykite, išskroskite, išimkite kaulus, sukapokite, pridėkite smulkiai kapotą virtą kiaušinį, smulkiai supjaustytą bei svieste pakepintą svogūną.
Viską išmaišykite ir truputį pakaitinkite. Po to kiekvieną iškeptą vaflių širdelę lygiai aptepkite paruoštu silkių aptepu. Širdeles atskirai po vieną, gražiai išdėliokite dubenėlyje ar lėkštėje ir užpilkite grietine. Duodant į stalą, vaflius galima pabarstyti smulkiai supjaustytais krapų lapeliais. Vietoj grietinės galima užpilti majonezu.