2 kg didelių ne visai prinokusių agrastų,
100 g vyšnių lapų,
3 stiklinės vandens,
3 kg cukraus,
0,5 arb. šaukštelio citrinų rūgšties.
GAMINIMAS:
Nukarpykite agrastų kotelius ir žiedsosčius, perpjaukite uogas per pusę ir išgremžkite sėklas. Vyšnių lapus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 3 min. Tada nukoškite, suberkite citrinų rūgštį ir užpilkite ant agrastų. Staigiai atvėsinkite ir laikykite 12 val. vėsioje vietoje.
Nuovirą nukoškite ir į jį suberkite cukrų. Išvirkite sirupą ir karštą užpilkite ant agrastų. Vėl staigiai atvėsinkite ir laikykite 2-3 val. Tada sirupą nupilkite, užvirkite ir vėl užpilkite ant agrastų.
Staigiai atvėsinkite. Taip kartokite 2 kartus. Paskutinį kartą užpylę sirupą, įmeskite 10 šviežių vyšnių lapų ir pavirkite uogienę 15 min. Kaqrštą uogienę supilkite į stiklainius ir uždarykite.