Smaragdinė agrastų uogienė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Smaragdinė agrastų uogienė


INGREDIENTAI:

2 kg didelių ne visai prinokusių agrastų,
100 g vyšnių lapų,
3 stiklinės vandens,
3 kg cukraus,
0,5 arb. šaukštelio citrinų rūgšties.


GAMINIMAS:

Nukarpykite agrastų kotelius ir žiedsosčius, perpjaukite uogas per pusę ir išgremžkite sėklas. Vyšnių lapus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 3 min. Tada nukoškite, suberkite citrinų rūgštį ir užpilkite ant agrastų. Staigiai atvėsinkite ir laikykite 12 val. vėsioje vietoje.

Nuovirą nukoškite ir į jį suberkite cukrų. Išvirkite sirupą ir karštą užpilkite ant agrastų. Vėl staigiai atvėsinkite ir laikykite 2-3 val. Tada sirupą nupilkite, užvirkite ir vėl užpilkite ant agrastų.

Staigiai atvėsinkite. Taip kartokite 2 kartus. Paskutinį kartą užpylę sirupą, įmeskite 10 šviežių vyšnių lapų ir pavirkite uogienę 15 min. Kaqrštą uogienę supilkite į stiklainius ir uždarykite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668