1kg veršienos,
prieskonių (truputis pipirų, lauro lapelis, kalendros, kardamono grūdelis),
prieskoninių daržovių (morka, svogūnas, petražolė, salieras, poras),
40 g riebalų,
truputis miltų,
1/2 stiklinės grietinės,
druskos.
GAMINIMAS:
Veršiena su kaulais sukapojama gabalais, įtrinamą prieskoniais, sumaišytais su druska, apibarstoma miltais ir apkepinama riebaluose, kol gražiai parusvės. Tada mėsa sudedama į puodą kartu su prieskoninėmis daržovėmis, įpilama šiek tiek sultinio ar karšto vandens ir troškinama ant mažos ugnies 1/2-1 val. Baigiant troškinti, skysčio turi likti nedaug. Tada supilama grietinėlė ar grietinė ir dar truputį pakaitinama, bet neužvirinama.
Patiekiant ištroškinti didesni gabalai supjaustomi mažesniais gabaliukais, sudedami į pašildytą pusdubenį, užpilami perkoštu padažu, kuriame buvo troškinti, puošiami žalumynų šakele, raugintais agurkais, žaliaisiais žirneliais. Atskirai patiekiama bulvių ar kokių nors kruopų košė, žalių ar raugintų daržovių salotos, marinuoti vaisiai.