mažyčių raudonųjų ir geltonųjų pomidorėlių,
žaliųjų paprikų,
porų,
česnakų,
prieskonių mišinio konservavimui.
M a r i n a t u i:
1 l vandens,
1 šaukštas cukraus,
0,5 šaukšto druskos,
10 šaukštų 9 proc. acto.
GAMINIMAS:
Išvalytas paprikas supjaustykite kvadratėliais (2x2 cm), porą-griežinėliais (0,7 cm). Ant ilgų medinių iešmelių pakaitomis verkite raudonąjį pomidorą, poro griežinėlį, geltonąjį pomidorą ir paprikos kvadratėlį.
Vėrinukus sudėkite į stiklainį, įberkite 1 šaukštą prieskonių mišinio, įmeskite 2-3 česnako skilteles. Užpilkite paruoštu atvėsintu marinatu, uždenkite dangteliais ir kaitinkite iki 85 laipsnių temperatūros.
Sandariai uždarykite ir apvertę stiklainius atvėsinkite. Tokius pat vėrinukus galima paruošti ir su kitomis spalvingomis daržovėmis: cukinijomis, agurkais, žiediniais kopūstais, morkomis, šparaginėmis pupelėmis ir pan. Puošnus vėrinukas gali būti patiekiamas kaip gražus ir skanus garnyras prie šventinių patiekalų.