Bulvių sūris (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bulvių sūris (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 kg bulvių,
1 kg varškės,
3 kiaušinių tryniai,
šaukštas kmynų,
druskos.


GAMINIMAS:

Išvirtas su lupenomis bulves nulupkite ir sumalkite mėsai malti mašinėle, sudėkite kiaušinių trynius, varškę, berkite druskos, kmynų ir viską gerai išminkykite.

Į virintu vandeniu suvilgytą sūrmaišį sudėkite paruoštą masę ir porą valandų paslėkite. Išėmus iš sūrmaišio, sūrį dėkite ant lentelės arba lėkštės ir aštriu drėgnu peiliu supjaustykite vidutinio storio gabaliukais.

Prie bulvių sūrio paduokite grietinės arba grietinėlės. Kaip užkandis tinka prie alaus.(Kai kurios šeimininkės dar deda truputį sviesto. Aukščiau nurodytam produktų kiekiui reikia imti apie 100 g sviesto).

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668