1 kg bulvių,
1 kg varškės,
3 kiaušinių tryniai,
šaukštas kmynų,
druskos.
GAMINIMAS:
Išvirtas su lupenomis bulves nulupkite ir sumalkite mėsai malti mašinėle, sudėkite kiaušinių trynius, varškę, berkite druskos, kmynų ir viską gerai išminkykite.
Į virintu vandeniu suvilgytą sūrmaišį sudėkite paruoštą masę ir porą valandų paslėkite. Išėmus iš sūrmaišio, sūrį dėkite ant lentelės arba lėkštės ir aštriu drėgnu peiliu supjaustykite vidutinio storio gabaliukais.
Prie bulvių sūrio paduokite grietinės arba grietinėlės. Kaip užkandis tinka prie alaus.(Kai kurios šeimininkės dar deda truputį sviesto. Aukščiau nurodytam produktų kiekiui reikia imti apie 100 g sviesto).