Barščiai-batviniai (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Barščiai-batviniai (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

raudonųjų burokėlių, rūkytos mėsos,
bulvių,
svogūno,
pipirų,
lauro lapelių,
druskos pagal skonį.


GAMINIMAS:

Burokėlius nulupkite, nuplaukite, sudėkite į medinį indą, užpilkite šaltu vandeniu, įmeskite ruginės duonos plutelę ir keletą dienų rauginkite, paslėgus lentele. Mėsą dėkite į šaltą vandenį ir virkite.

Prieš užverdant, nugraibykite putas. Kai mėsa pradeda minkštėti, sudėkite stambiai sutarkuotus raugintus burokėlius. Baigiant virti, dėkite prieskonių, pasūdykite.Duodant į stalą, barščius užbalinkite su grietine. Sriuba yra rūgštoko skonio, rausvos spalvos. Valgykite su karštomis bulvėmis, išvirtomis su lupenomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668