Bulvienė (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bulvienė (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

0,5 kg bulvių,
2 l vandens,
100 g užtrino arba spirgų,
nepilnas šaukštas miltų,
pusė stiklinės grietinės,
pipirų,
lauro lapelių,
druskos.


GAMINIMAS:

Bulves nuskuskite, supjaustykite skiltelėmis, dėkite į šaltą vandenį ir virkite. Kai bulvės bus minkštos, supilkite užtrine pakepintus miltus, dėkite lauro lapelių, pipirų, druskos ir virkite retkarčiais pamaišant. Duodant į stalą, užbalinkite grietine. Sriuba būna blandi, valgoma su juoda duona.

Užtrinui gaminti imama kiaulės taukinė. Ją reikia pasūdyti, pridėti pipirų, įtrinti česnaku. Padaryti kepalo formos , susukti į taukynės plėvelę ir šaltai išrūkyti. Užtrinu paskaninamos kopūstų, barščių, bulvių sriubos, bet ypač tinka prie šutintų bulvių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668