Žvejų žuvienė (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žvejų žuvienė (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

2 kg žuvies,
2-3 l vandens,
druskos,
pipirų,
lauro lapelių,
petražolių,
svogūnų,
acto,
300 g duonos,
stiklinė grietinės.


GAMINIMAS:

Žuvį išskroskite, išimkite kaulus, nuplaukite, nulupkite odą ir supjaustykite smulkiais gabaliukais. Juos sudėkite į puodą, pasūdykite, užpilkite stipriu praskiestu actu, pabarstykite pipirais, dėkite lauro lapelių, petražolių, griežinėliais supjaustytų svogūnų. (Kas mėgsta, gali pridėti česnakų.)

Taip paruoštą žuvį laikykite apie 6-12 val. Po to ją užpilkite verdančiu vandeniu ir, sandariai uždengus puodą, dar palaikykite 15-20 min., kad žuvies "kvapas persiduotų į vandenį", ir užvirkite. Tada sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą duoną ir užbalinkite grietine.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668