2 kg žuvies,
2-3 l vandens,
druskos,
pipirų,
lauro lapelių,
petražolių,
svogūnų,
acto,
300 g duonos,
stiklinė grietinės.
GAMINIMAS:
Žuvį išskroskite, išimkite kaulus, nuplaukite, nulupkite odą ir supjaustykite smulkiais gabaliukais. Juos sudėkite į puodą, pasūdykite, užpilkite stipriu praskiestu actu, pabarstykite pipirais, dėkite lauro lapelių, petražolių, griežinėliais supjaustytų svogūnų. (Kas mėgsta, gali pridėti česnakų.)
Taip paruoštą žuvį laikykite apie 6-12 val. Po to ją užpilkite verdančiu vandeniu ir, sandariai uždengus puodą, dar palaikykite 15-20 min., kad žuvies "kvapas persiduotų į vandenį", ir užvirkite. Tada sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą duoną ir užbalinkite grietine.