1 kg smulkių žuvų,
1 morka,
1 bulvė,
1 svogūnas,
salierų,
petražolių,
porų šaknų,
krieno šaknelė,
šaukštas miltų,
šaukštas sviesto,
stiklinė grietinės,
2 stiklinės juodos duonos džiūvėsėlių,
pipirų,
lauro lapelių,
druskos.
GAMINIMAS:
Išskrostas, gerai išplautas žuveles užpilkite 2,5 l vandens, dėkite smulkiai supjaustytas daržoves ir virkite apie 45 min. Po to žuvis bei daržoves pertrinkite pro sietelį ir sudėkite atgal į perkoštą sriubą.
Pridėkite prieskonių, sviesto. Verdant palengva supilkite vandenyje išplaktus miltus, įberkite druskos, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Sriubą užbalinkite grietine.
Į kiekvieną lėkštę įdėkite juodos duonos skrebučių (kubeliais supjaustytų ir svieste pakepintų arba orkaitėje sudžiovintų duonos gabaliukų), užpilkite žuvies trintine, pabarstykite smulkiai supjaustytais petražolių lapeliais ir duokite į stalą.