Žuvies trintinė (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žuvies trintinė (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 kg smulkių žuvų,
1 morka,
1 bulvė,
1 svogūnas,
salierų,
petražolių,
porų šaknų,
krieno šaknelė,
šaukštas miltų,
šaukštas sviesto,
stiklinė grietinės,
2 stiklinės juodos duonos džiūvėsėlių,
pipirų,
lauro lapelių,
druskos.


GAMINIMAS:

Išskrostas, gerai išplautas žuveles užpilkite 2,5 l vandens, dėkite smulkiai supjaustytas daržoves ir virkite apie 45 min. Po to žuvis bei daržoves pertrinkite pro sietelį ir sudėkite atgal į perkoštą sriubą.

Pridėkite prieskonių, sviesto. Verdant palengva supilkite vandenyje išplaktus miltus, įberkite druskos, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Sriubą užbalinkite grietine.

Į kiekvieną lėkštę įdėkite juodos duonos skrebučių (kubeliais supjaustytų ir svieste pakepintų arba orkaitėje sudžiovintų duonos gabaliukų), užpilkite žuvies trintine, pabarstykite smulkiai supjaustytais petražolių lapeliais ir duokite į stalą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668