2 kg žuvies ar žuvies kaulų,
petražolių,
svogūnų,
porų,
salierų,
2-3 morkos,
šaukštas sviesto,
4-5 rauginti agurkai,
20 g grietinės,
2-3 l vandens,
šaukštas miltų,
druskos.
GAMINIMAS:
Iš žuvies ar žuvies kaulų išvirkite sultinį, pridėjus prieskoninių daržovių. Jį perkoškite, išėmus morkas. Miltus pakepinkite svieste ir supilkite į perkoštą sultinį. Virtas morkas bei agurkus supjaustykite griežinėliais ir, sudėjus į sultinį, pavirkite 10-15 min.
Nukėlus nuo ugnies, sriubą užbalinkite grietine, įberkite pagal skonį druskos. Duokite į stalą karštą su bulvėmis, išvirtomis su lupinomis. Sriuba yra maistinga, ypač tinka duoti vaikams. Žemaitijoje šią sriubą daugiausia verda iš karosų, raudžių ir kitų žuvų.