25 g džiovintų grybų,
3 bulvės,
šaukštelis miltų,
druskos,
stiklinė grietinės,
pipirų,
lauro lapelių,
1 svogūnas,
šaukštas sviesto,
3 l vandens.
GAMINIMAS:
Į verdantį vandenį sudėkite išmirkytus, nuplautus ir smulkiai supjaustytus grybus. Atsiradus putoms - nugriebkite. Bulves supjaustykite smulkiais gabaliukais ir virkite kartu su grybais. Bulvėms išvirus, miltus išmaišykite vandenyje ir maišant supilti į sriubą.
Užvirinkite. Dėkite prieskonių, druskos. Svogūną smulkiai supjaustkite, pakepinkite svieste, supilkite į sriubą. Duodant į stalą, sriubą užbalinkite grietine. Valgykite su duona. Be to, tokią sriubą galima virti ir iš šviežių grybų.