Grybų sriuba (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Grybų sriuba (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

25 g džiovintų grybų,
3 bulvės,
šaukštelis miltų,
druskos,
stiklinė grietinės,
pipirų,
lauro lapelių,
1 svogūnas,
šaukštas sviesto,
3 l vandens.


GAMINIMAS:

Į verdantį vandenį sudėkite išmirkytus, nuplautus ir smulkiai supjaustytus grybus. Atsiradus putoms - nugriebkite. Bulves supjaustykite smulkiais gabaliukais ir virkite kartu su grybais. Bulvėms išvirus, miltus išmaišykite vandenyje ir maišant supilti į sriubą.

Užvirinkite. Dėkite prieskonių, druskos. Svogūną smulkiai supjaustkite, pakepinkite svieste, supilkite į sriubą. Duodant į stalą, sriubą užbalinkite grietine. Valgykite su duona. Be to, tokią sriubą galima virti ir iš šviežių grybų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668