Srėbalas (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Srėbalas (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

0,5 l maltų ar grūstų aguonų,
miltų,
vandens,
1 kiaušinis,
stiklinė grietinėlės,
druskos.


GAMINIMAS:

Į aguonas įmuškite kiaušinį, įberkite miltų ir užminkykite tešlą, kaip makaronams. Tešlą iškočiokite, supjaustykite piršto storio bei ilgio gabaliukais, dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir išvirkite.

Duodant į stalą, užbalinkite grietinėle. Kitos šeimininkės, prieš baigdamos virti, deda krakmolo, cukraus pagal skonį ir tik tada balina grietine. Srėbalą žemaičiai valgo su juoda duona.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668