Miežinių kruopų sriuba su aguonų pienu (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Miežinių kruopų sriuba su aguonų pienu (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

0,5 l miežinių kruopų,
0,5 l maltų aguonų,
druskos,
1,5 l vandens.


GAMINIMAS:

Miežines kruopas gerai nuplaukite ir išvirkite. Išvirtas kruopas suplakite plaktuvėliu tol, kol pabals. Tada į jas pilkite paruošto aguonų pieno (žr. Aguonų sriuba) tiek, kad sriuba būtų šviežios grietinėlės tirštumo.

Berkite pagal skonį druskos ir dar pakaitinkite, bet neužvirinkite. Į stalą sriubą paduokite šiltą. Ji valgoma su miežiniu ragaišiu arba balta duona. Kai kurios šeimininkės gabaliukais supjaustytą ragaišį apkepa svieste ir pabarsto aguonomis bei druska.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668