2 kg veršienos,
200 g lašinukų
0,8-1 kg naminių lakštinių,
2 dideli svogūnai,
truputis cinamono.
GAMINIMAS:
Geros kokybės veršieną iš vakaro užmerkite šaltame vandenyje. Mėsa turi pamirkti 6-7 valandas. Prieš kepdami ją dar kartą nuplaukite ir įtrinkite česnaku. Kepdami patiekalą būtinai uždenkite folija. Kepkite labai karštoje orkaitėje 2,5 va.
Išvirkite makaronus, lašinukus apkepkite su svogūnais, viską išmaišykite, įberkite žiupsnelį cinamono. Makaronų ir lašinukų šiupinį sudėkite į skardą ir kepkite šalia veršienus likus 0,5 val. iki kepimo pabaigos. Kartu iškepkite ir bulves. Kanauninko kepsnys užgeriamas raudonųjų serbentų vynu.