600g. jautienos,
2 riekės pyrago,
1/2 stiklinės pieno pyragui išmirkyti,
2-3 svogūnai,
20 g sviesto svogūnams pakepinti,
prieskonių,
10 g kmynų,
druskos,
l/2 stiklinės sultinio kukuliams troškinti,
1 stiklinė kmynų padažo (žiūrėti "padažai").
GAMINIMAS:
Jautiena sumalama mėsmale kartu su piene išmirkytu pyragu, sudedami supjaustyti ir svieste pakepinti svogūnai, sugrūsti kmynai ir druska. Masė gerai išmaišoma ir daromi apvalūs kukuliai, užpilami karštu sultiniu ir ištroškinami.
Patiekiant kukuliai sudedami į pusdubenį, apibarstomi susmulkintais žalumynais, aplink apdedami virtomis bulvėmis ar bulvių koše. Atskirai duodamas kmynų padažas padažinėje ir žalių daržovių salotos.