4 kaliaropės,
1 svogūnas,
1 šaukštas sukapotų petražolių,
1 sužiedėjusi bandelė,
400 g mėsos faršo,
1 kiaušinis,
8 gabalėliai lašinukų su raumenuku,
truputis druskos,
pipirų,
šaukštas sviesto.
GAMINIMAS:
Kaliaropes nulupkite ir 20 min. pavirkite. Kai atvės, nuplaukite viršų (nupjautą viršūnėlę palikite kaliaropei uždengti), vidų išskobkite. Išskobtą dalį smulkiai supjaustykite, sumaišykite su faršu, smulkiai supjaustytu svogūnu ir išmirkyta bandele.
Įmuškite kiaušinį, įberkite prieskonių, išmaišykite ir šio įdaro pridėkite į kaliaropes. Uždenkite įdarytas kaliaropes viršūnėlėmis, ant jų uždėkite po 2 gabalėlius lašinukų ir kepkite orkaitėje sudėję į riebalais pateptą skardą apie 25 minutes.