4 vidutinės žaliossios paprikos,
1 sužiedėjusi bandelė,
1 svogūnas,
1 šaukštelis druskos,
350 g maltos kiaulienos arba jautienos,
2 kartus ant peilio galo baltųjų pipirų,
1 šaukštelis paprikos,
2 kiaušiniai,
300 g konservuotų kukurūzų,
2 šaukštai sviesto,
3/8 l mėsos sultinio (tirpaus),
1 šaukštas kaparėlių,
1 šaukštelis krakmolo.
GAMINIMAS:
Paprikas perpjaukite pusiau. Bandelę išmirkykite šaltame vandenyje. Svogūnus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Mėsą suminkykite su druska, baltaisiais pipirais, paprika, kiaušiniais, nuvarvintais kukurūzais, svogūnais ir nuspausta bandele.
Įdarą sukrėskite į paprikas. Troškintuve ištirpinkite sviestą, uždengtas paprikas patroškinkite 5 min. Ant jų supilkite karštą sultinį ir virkite 30 minučių. Troškinio padažą pagardinkite grietinėle ir kaparėliais, paskui sutirštinkite šaltame vandenyje išleistu krakmolu. Patiekite su biria ryžių koše.