0,5obuolių,
0,5 kg sviesto,
200 g obuolių tyrės,
2 kiaušinių tryniai,
0,5 kg sausainių,
riešutų bei kitų mėgstamų prieskonių,
romo.
GAMINIMAS:
Nuluptus obuolius, išėmus sėklalizdžius, supjaustykite griežinėliais, užpilkite romu ir šiek tiek palaikykite. Sviestą išsukite iki baltos purios masės. Toliau sukant po šaukštą dėkite obuolių tyrę ir kiaušinių trynius (sviestas ir obuolių tyrė turi būti tos pačios temperatūros). Dėkite riešutus ir trintus sausainius.
Viską išmaišykite. Torto formos lanką padėkite ant tortui skirto padėklo, ir į jį sukrėskite pusę paruoštos masės. Ant jos išdėliokite obuolių griežinėlius pusiau vieną ant kito. Dabar sukrėskite likusią masę ir, sulyginus paviršių, palikite šaltai. Puoškite riešutais, obuolių griežinėliais ir kitais vaisiais.