Duoninis biskvitas su obuoliais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Duoninis biskvitas su obuoliais


INGREDIENTAI:

6 kiaušiniai,
stiklinė cukraus,
stiklinė trintų juodos duonos džiūvėsėlių,
šaukštelis kakavos,
2 šaukštai bulvių krakmolo,
šaukštelis malto cinamono,
100 g mėgstamų riešutų,
3-4 nekieti rūgštoko skonio obuoliai,
pusė stiklinės aviečių sulčių,
plaktos grietinėlės.


GAMINIMAS:

Biskvitinei tešlai kiaušinių trynius su cukrumi ištrinkite iki purumo. Į juos suberkite duonos džiūvėsėlius, sumaišytus su kakavos milteliais, cinamonu ir bulvių krakmolu. Masę atsargiai sumaišykite. Dabar į šią masę sudėkite iki stangrumo išplaktus kiaušinių baltymus.

Atsargiai išmaišykite. Torto formą nuimamais kraštais išklokite pergamentiniu popieriumi, ištepkite sviestu ir išbarstykite duonos ar pyrago džiūvėsėliais. Į paruoštą formą pridėkite nuluptų ir vienodomis skiltelėmis supjaustytų obuolių (juos išdėliokite ratu), pabarstykite truputį cinamonu, sumaišytu su cukrumi.

Užpilkite paruošta biskvitine tešla. 5-10 min. kepkite smarkiai įkaitintoje orkaitėje, o kepiniui pakilus, karštį sumažinkite (iki 120-130 laipsnių) ir dar kepkite 50 min. Iškepus tuoj apverskite ant padėklinės lėkštės, kad obuolių sultys susigertų į kepinį.

Atvėsus nuimkite formos šonus ir biskvitą apšlakstykite aviečių sultimis. Viršų galima puošti plakta grietinėle ar pabarstyti riešutais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668