nedidelis kopūstas,
stiklinė ryžių,
pakelis varškės,
2 kiaušiniai,
pusė šaukštelio rausvųjų pipirų,
žiupsnelis druskos,
keletas mėtų lapelių,
šiek tiek petražolių,
krapų,
1 l daržovių sultinio.
Padažui:
2 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
5-6 šaukštai grietinės.
GAMINIMAS:
Kopūstą apvirkite ir išskirstykite lapais. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir sumaišykite su varške. Įmuškite kiaušinius, pabarstykite pipirais, druska, suberkite smulkintas mėtas, petražoles, krapus.
Įdaro uždėkite ant kopūsto lapų, užlankstykite kraštus. Sudėkite į puodą, supilkite daržovių sultinį ir troškinkite, kol kopūstai suminkštės. Sviestą pakepinkite su miltais, sumaišykite su grietine, supilkite ant balandėlių ir dar truputį pakaitinkite. Galima patiekti su apkepintomis bulvėmis.