Keptas triušis su obuolių padažu receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Keptas triušis su obuolių padažu


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

triušis,
200 g lašiniukų,
stiklinė grietinės,
10-15 kadagio uogų ar žiupsnis kmynų,
4-6 vienodo dydžio saldžiarūgščiai obuoliai,
maltų karčiųjų pipirų,
druskos.

M a r i n a t u i:
2-4 morkos,
2 lauro lapeliai,
10-15 pipirų,
svogūnas,
acto.

GAMINIMAS:

Triušieną pamarinuokite, kad mėsa būtų kvapesnė ir trapesnė. Marinatui: į emaliuotą indą sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, lauro lapelius, pipirus, žiedais supjaustytą svogūną ir virkite, kol morkos išvirs. Tuomet pilkite acto tiek, kad būtų rūgštokas skonis. Padėkite atvėsti.

Triušieną užpilkite atvėsusiu marinatu, kad būtų apsemta, ir palaikykite 1-2 paras. Išimtą iš marinato nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Įtrinkite druska su kmynais, prismaigstykite lašinių šiaudelių. Galima smaigstyti su specialia adata arba paprasčiausiu peiliu- įpjauti išilgai raumens ir įdėti lašinių gabaliuką.

Kuo daugiau prismaigstysitelašinių, tuo triušiena skanesnė. Triušieną dėkite į keptuvą, aptepkite grietine, ant dugno pridėkite išilgai perpjautų morkų, aplinkui apdėliokite obuolių skiltelėmis. Kepkite 1,5-2 val. nuolat palaistant atsiradusiu skysčiu. Iškepusius obuolius ištrinkite pro sietelį.

Skystį, kuriame kepė, iškoškite, supilkite į pertrintus obuolius, išmaišykite ir supilkite ant kepsnio. riušį supjaustykite, ir tokia pat forma, kaip kepė, sudėkite į pusdubenį. Su šiuo kepsniu tiekiama marinuotų troškintų karštų burokėlių.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668