l/2kg kiaulienos,
2 riekelės pyrago,
l/2 stiklinės pieno,
1 kiaušinis,
prieskonių,
1 svogūnas,
taukų kepimui,
džiūvėsėlių maltiniams pavolioti,
1/4 stiklinės sultinio ar vandens.
GAMINIMAS:
Mėsa sumalama kartu su piene mirkytu pyragu, sudedamas riebaluose pakepintas svogūnas, kiaušinio trynys, prieskoniai, truputis sultinio, pieno ar vandens, ir masė gerai išsukama. Paskui sudedamas išplaktas kiaušinio baltymas ir daromi maltiniai (60-100 g dydžio), pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami karštuose riebaluose. Svarbu greitai apkepti, kad neištekėtų sultys. Norint galima 10 min. patroškinti, užpylus truputį sultinio ir uždengus. Maltiniai patiekiami su kruopų ar bulvių koše, karštais daržovių priedais. Atskirai duodama kokio nors aštresnio padažo, pavyzdžiui, krienų, garstyčių, pomidorų.