250 g varškės,
220 ml pieno,
1 citrina,
1-2 šaukštai cukraus pudros,
200 g aviečių (šaldytų),
2 kiaušiniai,
50 g krakmolo,
100 g miltų,
3 šaukštai riešutų (maltų),
3 šaukštai cukraus,
aliejaus,
druskos pagal skonį.
GAMINIMAS:
Sumaišykite varškę su 2 šaukštais pieno. Citriną nuplaukite, sutarkuokite žievelę ir įdėkite į varškę. Išspauskite citrinos sultis ir sumaišykite su varškės mase. Pabarstykite cukraus pudra. Atitirpinkite avietes. Išplakite baltymus.
Užmaišykite tešlą iš krakmolo, miltų, riešutų, kiaušinių trynių, druskos ir 200 ml oieno. Į ją atsargiai įminkykite plaktus baltymus. Iš tešlos kepkite svieste mažus blynelius. Pusę blynelių aptepkite varške, ant viršaus dėkite aviečių ir uždenkite likusiais blyneliais.