1 kg kiaulienos kumpio,
100 g lašiniukų,
pipirų,
1 lauro lapelis,
gvazdikėlių,
česnako,
druskos.
GAMINIMAS:
Šviežio kumpio gabalas keliose vietose praduriamas peiliu ir į skylutes prikemšama česnako skiltelių, lašiniukų, gvazdikėlių, pipirų. Į mėsą įtrinama druskos ir sutrinto lauro lapelio mišiniu. Į keptuvą įpilama 3-4 šaukštai karšto vandens, sudedama kiauliena ir pastatoma į orkaitę ar krosnį. Kai mėsa pradeda rusvėti, keptuvas uždengiamas dangčiu ir kepama 1-2 val. dažnai palaistant išsiskyrusiomis sultimis.
Patiekiamas supjaustytas riekutėmis su raugintų ar marinuotų daržovių salotomis, virtomis bulvėmis. Skanus kepsnys šaltas, su krienais ar raugintais agurkais.