2 indeliai konservuotų kukurūzų,
750 ml tirpaus daržovių sultinio,
100 ml grietinėlės,
2 česnakų skiltelės,
aitriųjų paprikų ankštis (30 g),
citrinos žievelė,
pluoštelis šviežių petražolių šakelių,
50 g migdolų,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Kukurūzus nuvarvinkite, suberkite į verdantį sultinį ir 10 min. virkite ant nedidelės ugnies. Šiek tiek pravėsusius pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektriniu maišikliu iki vienalytės masės. Supilkite grietinėlę, pagardinkite pipirais ir dar kartą užvirinkite.
Aitriųjų paprikų ankštį perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. Puseles smulkiai sukapokite. Citriną perliekite verdančiu vandeniu, nulupkite geltonąjį žievelės sluoksnį ir taip pat sukapokite. Migdolus sutrupinkite, petražoles smulkiai supjaustykite, česnakus sugrūskite.
Paruoštas aitriąsias paprikas, citrinų žievelę, migdolus, petražoles ir česnakus sumaišykite viename dubenėlyje. Karštą sriubą išpilstykite į lėkštes, į kiekvieną įdėkite po šaukštą aštraus mišinio ir patiekite su baltos duonos skrebučiais arba meksikietiškais kukurūzų traškučiais.