350 g svogūnų,
5 morkos,
500 g salierų gumbų,
3 šaukštai aliejaus,
800 g minkštos jautienos,
po žiupsnelį druskos
ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
3 šaukštai pomidorų tyrės,
2 šaukštai miltų,
330 ml tamsaus alaus,
5 šviežių čiobrelių šakelės,
česnako skiltelė,
2 laurų lapeliai,
10 juodųjų pipirų grūdelių,
250 g šaldytų šparaginių pupelių,
žiupsnelis cukraus.
GAMINIMAS:
Svogūnus sudėkite į verdantį vandenį, trumpai pavirkite ir nusunkite. Perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite lukštą. Didelius perpjaukite per pusę, mažus palikite sveikus. Morkas ir salierus nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, gabaliukais supjaustytą mėsą apkepinkite ant karštos ugnies. Pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais ir išimkite iš keptuvės. Sudėkite svogūnus, morkas, salierus ir pakepinkite likusiuose riebaluose.
Į keptuvę su daržovėmis sudėkite mėsą, pomidorų tyrę ir dar truputį patroškinkite. Apibarstykite miltais ir maišant kaitinkite apie 2 minutes. Į puodą įpilkite 750 ml vandens, supilkite alų, sukrėskite keptuvės turinį, gerai išmaišykite ir užvirinkite.
Nuplaukite čiobrelius. Česnakus, laurų lapelius ir pipirų grūdelius. Puodą uždenkite ir apie porą valandų virkite ant labai mažos ugnies. Retkarčiais pamaišykite ir, jei reikia įpilkite truputį vandens.
Pupeles šiek tiek atšildykite, sudėkite į sriubą, įberkite žiupsnelį cukraus ir virkite dar apie 30 min. Ištraukite čiobrelių šakeles, laurų lapus ir nukelkite nuo ugnies. Patiekite su juoda arba skrudinta duona.