200 g migdolų,
250 g kvietinių miltų,
100 g cukraus,
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus su tikra vanile,
175 g sviesto arba margarino.
Papuošimui:
perlinio cukraus.
GAMINIMAS:
Nuplikykite, nulupkite ir sumalkite migdolus. Dubenyje sumaišykite migdolus, miltus, cukrų ir vanilinį cukrų. Supjaustykite maistinius riebalus mažais gabalėliais ir įminkykite juos į mišinį. Palikite tešlą mažiausiai 1 valandą šaldytuve.
Iškočiokite paruoštą tešlą iki ½ cm storio Išspauskite žvaigždutes, suvilgykite jų paviršių vandeniu ir apibarstykite perliniu cukrumi. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir apie 12 min. kepkite orkaitėje 175°C temperatūroje.
Leiskite sausainiams atvėsti, jei norite, kad dėžutėje laikomi sausainiai išliktų sausi ir trapūs, į ją galite įdėti kelis gabaliukus cukraus. Cukraus gabaliukai sugeria drėgmę.