1kg minkštos jautienos be kaulo troškinimui,
2 dideli svogūnai,
2 morkos,
300g mažų šampinjonų,
1 saliero stiebas,
1 skiltelė česnako,
1 ryšelis prieskoninių žolių (lauro lapai, rozmarinai, petražolės),
keli kvapieji pipirai,
75cl raudono Bourgogne vyno (arba kito sauso raudono vyno),
1 šaukštas pomidorų pastos,
40g sviesto,
1 šaukštas rapsų aliejaus,
druskos,
100g pusriebių spirgučių.
GAMINIMAS:
Supjaustyti plautą ir sausintą mėsą stambesniais kubeliais. Nuvalyti ir nuplauti saliera, svogūną, česnaką, morkas. Viską pustambiai supjaustyti. Ištirpinti troškintuve 20g sviesto su aliejumi. Apsikepti svogūnus su spirgais ant vidutinės ugnies. Sudėti į dubenį. Į spirgų vietą sudėti mėsą. Kai aprus, įmaišyti spirgus, pipirus, druską, vyną. Įmaišyti česnaką, morkas, salierą, aromatus. Uždengti ir troškinti 2h.
Susmulkinti likusius grybus ir apkepti svieste. Berti druskos ir įmaišyti pastą. Troškinimosi pabaigoje supilti padažą į troškinį. Išimti aromatus ir dar patroškinti 5 min.
Pastabos:
Dažniausiai prancūzai valgo šio tipo patiekalus su šviežia Baguette duona (pranc. batonu), bet tiekite prie ko jums patinka. Skanaus!