1/2kg neriebios kiaulienos,
po 1/2 stiklinės miežinių kruopų, žirnių ir pupelių,
1/2kg bulvių,
2-3 svogūnai,
prieskonių (pipirų, lauro lapelių, kalendrų),
šaukštas aliejaus svogūnams pakepinti,
druskos.
GAMINIMAS:
Į puodą sudedamos kruopos, žirniai, pupelės, aliejuje pakepinti svogūnai, užpilama 2-3l. vandens ir užvirinama. Sudedama mėsa, prieskoniai, druska ir verdama, kol mėsa suminkštės. Tada ji išimama, sudedamos sutarkuotos kiek nuspaustos bulvės ir, maišant mediniu šaukštu, išverdama tarkė. Gatavas šiupinys supilamas į molinį dubenį, viduryje padaroma duobutė, į kurią sudedami supjaustyti kiaulienos gabalėliai.
Pastabos:
Šiupinys - tradicinis žemaičiu valgis, mėgstamas kaip ir košė. Valgomas pietums.