Jautiena aliejuje receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jautiena aliejuje


Recepto įvertinimas:N/A


INGREDIENTAI:

1-1,5 kg jautienos,
600 g šaloto svogūnų,
0,5 l šviesaus alaus,
1 šaukštas miltų,
4 šaukštai aliejaus (geriausia alyvuogių),
2 šaukštai sviesto,
1 šaukštas "Dižono" garstyčių,
1 šaukštas rudojo cukraus,
5 šaukštai pomidorų tyrės.

Prieskoniai:
saldžiosios džiovintos paprikos milteliai,
juodieji pipirai,
druska,
rozmarinas.

GAMINIMAS:

Nuplautą ir nusausintą mėsą supjaustyti dideliais kubeliais. Sumaišyti maltus juoduosius pipirus, paprikos miltelius bei miltus ir šiame mišinyje apvolioti mėsos gabalėlius. Keptuvėje (idealu, jei ji būtų gili ir storu dugnu) įkaitinti 2 šaukštus aliejaus bei šaukštą sviesto ir apkepinti mėsą, kol ji taps auksinio atspalvio.

Mėsą sudėti į puodą. Keptuvėje ištirpinti dar šaukštą sviesto, įpilti 2 šaukštus aliejaus ir apkepinti ketvirčiais supjaustytus šaloto svogūnus, dėti pomidorų tyrę, garstyčias, cukrų-viską išmaišyti ir supilti į puodą ant mėsos. Čia dar supilti alų bei apie 300 ml verdančio vandens.

Galima įmesti porą šakelių džiovinto rozmarino. Uždengti dangčiu bei troškinti 2-2,5 valandos. Patiekalą sūdyti likus 30 min. iki gaminimo pabaigos.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668