1-1,5 kg jautienos,
600 g šaloto svogūnų,
0,5 l šviesaus alaus,
1 šaukštas miltų,
4 šaukštai aliejaus (geriausia alyvuogių),
2 šaukštai sviesto,
1 šaukštas "Dižono" garstyčių,
1 šaukštas rudojo cukraus,
5 šaukštai pomidorų tyrės.
Prieskoniai:
saldžiosios džiovintos paprikos milteliai,
juodieji pipirai,
druska,
rozmarinas.
GAMINIMAS:
Nuplautą ir nusausintą mėsą supjaustyti dideliais kubeliais. Sumaišyti maltus juoduosius pipirus, paprikos miltelius bei miltus ir šiame mišinyje apvolioti mėsos gabalėlius. Keptuvėje (idealu, jei ji būtų gili ir storu dugnu) įkaitinti 2 šaukštus aliejaus bei šaukštą sviesto ir apkepinti mėsą, kol ji taps auksinio atspalvio.
Mėsą sudėti į puodą. Keptuvėje ištirpinti dar šaukštą sviesto, įpilti 2 šaukštus aliejaus ir apkepinti ketvirčiais supjaustytus šaloto svogūnus, dėti pomidorų tyrę, garstyčias, cukrų-viską išmaišyti ir supilti į puodą ant mėsos. Čia dar supilti alų bei apie 300 ml verdančio vandens.
Galima įmesti porą šakelių džiovinto rozmarino. Uždengti dangčiu bei troškinti 2-2,5 valandos. Patiekalą sūdyti likus 30 min. iki gaminimo pabaigos.