Velykų desertas "Pascha" receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Velykų desertas "Pascha"


Recepto įvertinimas:3 balai3 balai3 balai


INGREDIENTAI:

500 g varškės,
200 g sviesto,
200 g cukraus,
5 trynių,
100 g grietinės,
vanilinio cukraus,
po 50 g razinų, džiovintų abrikosų, cukatų, kapotų kepintų migdolų,
tarkuotų 1 apelsino ir 1 citrinos žievelių,
mandarinų cukatų papuošti.

GAMINIMAS:

Kiaušinių trynius ir cukrų sukite dubenyje, įstatytame į puodą su lėtai verdančiu vandeniu, kol masė taps grietinės tirštumo. Padėkite masę atvėsti. Permalkite mėsmale varškę ir sviestą. Malkite, kol masė bus vientisa, be gumuliukų. Į varškės masę įmaišykite išsuktus kiaušinių trynius, įberkite vanilinio cukraus.

Tada suberkite kapotus riešutus, iš vakaro nuplikytas razinas, smulkiai supjaustytus džiovintus abrikosus, cukatas, tarkuotas apelsino ir citrinos žieveles. Gerai išmaišykite. Supilkite grietinę. Dar kartą gerai permaišykite. Į pastatomą kiaurasamtį įtieskite keliais sluoksniais sulankstytos marlės skepetą ir sukrėskite masę.

Suspauskite, uždenkite lentele ir paslėkite uždėję svorio. Palikte nakčiai. Velykų rytą išverskite pyragą į lėkštę, papuoškite mandarinų cukatomis, pabarstykite trintais riešutais.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668