Tešlai:
300 ml kvietinių miltų,
1 valgomojo šaukšto cukraus,
½ arbatinio šaukštelio druskos,
600 ml pieno,
3 kiaušinių,
sviesto arba margarino kepimui.
Įdarui ir papuošimui:
apytiksliai 500 g uogų arba pasirinktos uogienės,
maždaug 300 ml plaktos grietinėlės,
cukraus miltelių.
GAMINIMAS:
Sausuosius produktus sumaišykite dubenėlyje. Supilkite pusę pieno ir maišykite, kol masė bus vientisa. Įmuškite kiaušinius, supilkite likusį pieną ir gerai išplakite. Pakaitinkite lietiniams kepti skirtą įprastą keptuvę.
Įdėkite gabalėlį sviesto arba margarino. Įpilkite tešlos ir kepkite. Papuošimui atrinkite gražiausias uogas. Lietinius pertepkite uogiene, uogomis ir plakta grietinėle. Papuoškite uogomis ir pabarstykite cukraus milteliais.