1 kg 500 g kepto kumpio,
15 g miltų, druskos,
25 g sviesto,
20 g mėsos drebučių,
trinto imbiero,
700 g agurkų,
1 kg virtų bulvių su cukrumi,
1 kg 200 g raudonųjų kopūstų.
Agurkų marinatui:
100 g vandens,
200 g acto,
15 g cukraus pudros,
druskos, pipirų.
Raudonųjų kopūstų paruošimui:
60-100 g sviesto,
100-150 g cukraus pudros,
50 g vandens, druskos,
2 valg. šaukšt. acto arba 0,5 l serbentų sirupo.
Saldžiųjų bulvių paruošimui:
200 g cukraus,
30 g sviesto,
40 g vandens.
GAMINIMAS:
Mėsingą kiaulienos gabalą kepkite su riebalų sluoksniu, kuriame peiliu padarytos įpjovos. Kepsnio paviršių įtrinkite rupia druska ir imbieru. Kepkite kaip ir paprastąkiaulienos kepsnį, jei reikia, sudrėkinkite trupučiu šilto vandens.
Kol mėsa iškeps (rūpestingai prižiūrima ir drėkinama), paruoškite marinuotus agurkus. Nulupkite agurkus, supjaustykite plonomis riekelėmis. Marinatui skirtus produktus užkaitinkite ir virinkite 1 minutę: prieš dedant agurkų riekeles, marinatą atšaldykite. Pamirkykite maždaug 2 valandas.
Paruoškite raudonuosius kopūstus. Raudonąjį kopūstą rūpestingai nuplaukite, nulupkite, nuvarvinkite, supjaustykite plonomis juostelėmis. Į keptuvą sudėkite sviestą ir cukrų; cukrus turi ištirpti, bet neparuduoti. Tada sudėkite kopūstą ir viską gerai išmaišykite, kol iš kopūsto pradės išsiskirti sultys.
Po truputį supilkite vandenį ir actą arba serbentų sirupą. Virkite ant vidutinės ugnies 2 val. 30 min.-3 val., prižiūrėkite, kad kopūstai neapsigaubtų karamelės sluoksniu. Pasūdykite tik tada, kai kopūstas jau bus išviręs.
Ruoškite ir saldžiąsias virtas bulves: šviežias bulves nulupkite, nuplaukite ir palikite vandenyje. Į negilų puodą supilkite vandenį ir cukrų ir virkite, kol skystis taps rusvas. Tada įdėkite sviestą, palaukite, kol jis ištirps ir susimaišys su cukrumi. Sudėkite nedideles drėgnas bulves. Puodą pakratykite, kad bulvės pasidengtu saldžiu mišiniu. Virkite toliau, retkarčiais puodą pakratant 35 minutes. Bulvės, verdamos neuždengtos, apsitraukia blizgančiu karamelės sluoksniu.
Kai kepsnys bus iškeptas, į atskirą indą supilkite išsiskyrusias sultis, nuimkite riebalus, sultyse ištirpdykite drebučius ir sutirštinkite sviesto ir miltų mišiniu. Greitai pakaitinkite ir supilkite į padažinę. Kepsnį tiekite supjaustytą riekelėmis ir sudėtą į plačią lėkštę, papuoštą pagal skonį bulvėmis ir raudonaisiais kopūstais. Padažas padažinėje ir agurkai tiekiami atskirai.