1 kopūstas,
60 g svogūnų,
30 g sviesto,
200 g virtos mėsos,
80 g ryžių,
50 g duonos minkštimo,
50 g sviesto,
0,5 l baltojo padažo,
3 kiaušiniai,
1 citrina,
druskos, pipirai,
muskato riešuto.
GAMINIMAS:
Kopūstą apvirkite. Išėmus nuvarvinkite, nupjaukite lapus (apie 12 lapų), nupjaustykite gyslas. Įdarui: maltą mėsą sumaišykite su supjaustytu ir pakepintu svogūnu, virtais ryžiais, vandenyje išmirkytu duonos minkštimu ir 1 kiaušiniu. Viską pabarstykite druska, pipirais, gerai sumaišykite. Ant kiekvieno kopūstlapio dėkite po šaukštą įdaro ir lapus sulankstykite.
Į puodą įdėkite 50 g sviesto, sudėkite įdarytus kopūstlapius vieną šalia kito ir virkite ant vidutinės ugnies 45 minutes. Tiekite apipiltus padažu. Padažui: baltą padažą atskieskite kopūsto nuoviru, įpilkite citrinos sulčių, sudėkite 2 kiaušinių trynius ir išmaišykite.