6 vidutiniai pomidorai,
6 žali pipirai,
6 maži baklažanai,
6 moliūgai,
500 g jautienos, veršienos, kiaulienos lygiomis dalimis,
150 g nevirtų ryžių,
100 g alyvuogių aliejaus,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos, pipirų.
GAMINIMAS:
Iš pradžių paruoškite daržoves. Išskobkite pomidorų, pipirų, baklažanų ir moliūgų vidų. Visas daržoves pabarstykite druska ir palaikykite 1,5-2 valandas. Per tą laiką paruoškite įdarą. Sumalkite mėsą, sudėkite ryžius (nevirtus), įberkite druskos, pipirų. Į gerai nusausintas daržoves pridėkite įdaro (pilnai neprikimškite, nes ryžiai virdami brinksta).
Į didelį keptuvą supilkite alyvų aliejų, sudėkite daržoves, sandariai uždenkite ir 1,5 val. virkite ant silnos ugnies. Po to daržoves sudėkite į troškintuvą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepti karštoje orkaitėje 15-20 minučių.